Custom voor Mariska en Emily

Sommige projecten blijven eerst een frustrerend lange tijd liggen voordat ze dan ineens in een razend tempo ontstaan!

In dit geval vroeg mijn Bestie sinds ik 17 ben of ik zin had om een kerstmarkt met haar te doen. Ja leuk, gezellig. Samen een kraam en een hele avond kletsen en klanten ontmoeten. Het was een leuk avontuur zo samen.

En Maris had een verzoek.. wil je mijn dochter Emily als kabouter of elfje maken? En ik vond dat gelijk een leuk idee.

Maar Emily heef prachtig mooi rossig blond haar. En ik heb maanden gezocht naar de juiste kleur… en het uiteraard niet gevonden. En ik merk dat het vaker gebeurd; dat ik niet de juiste “grondstoffen” kan vinden om te maken wat er in mn hoofd zit. En daardoor ontstaat dan vertraging. Nou hielp het ook niet dat ik in de tussentijd van een mini kamer in huis naar het atelier ben verhuisd met al m’n spullen.

Maar toen ik eenmaal lekker in het atelier zat en al mijn spullen op een overzichtelijke manier tot m’n beschikking had ging het heel snel! Voorheen moest ik in een muur van plastic bakken de juiste vinden om dat ene dingetje te pakken wat ik nodig had. Nu trok ik een la open en “tadaaaa” daar lagen al mijn materialen die ik als haren gebruik bij elkaar. Dus ik heb drie versies van Emily gemaakt en aan haarzelf gevraagd welke zij de beste vond. Yep… die met oranje zijde. Want ze heeft net zo een goede smaak (en dure) als haar moeder. Maar ze had gelijk; de zijde variant was de beste. En binnen een paar uur was het popje af.

Maar er klopte iets niet… het was niet compleet… totdat ik doorhad dat ik ook Maris erbij wilde maken. Om een Danu te maken die de pure band tussen moeder en dochter uit beeldt. Die intens is, op de goede en slechte manier. Maar die met niets te vergelijken is. Iedere vrouw die een goede band heeft met haar moeder zal dat herkennen. En Maris heeft een prachtig goede band met haar moeder. En ze was daarom ook enorm bij toen ze een dochter kreeg. Dat… dat wilde ik in dit beeld verwerken.

Binnen 24 uur waren ze er, deze twee dames. Zo mooi, zo lief, zo raak!

Dus Marieke in haar scheurmonster op donderdag middag na school op de thee. En de verbazing van beide meiden toen ze het beeld zagen was het allemaal waard. Het staat nu op een ereplek in hun huis. En mijn hart gloeit dat ik dit voor hen heb mogen maken.


P.s: Emily wil graag een kat maar haar papa is allergisch. Dus heb ik er als geintje een plastic zwarte kat bijgedaan. Emily vond de kat zo leuk dat die gelijk een plekje aan haar voeten kreeg. You are welcome kiddo.

Over de maker

Ik maak en ik maak en ik maak. Mijn handen kunnen gewoon niet stil liggen. En mijn brein is altijd wel ergens enorm door geïnspireerd. En verzint dan dingen dan ook weer gemaakt moeten worden.

En weet je? Dat vind ik heerlijk! Ik geniet er echt van en het geeft mijn leven “glitter”.

Dus snuffel lekker door mijn portfolio, bekijk en lees en laat je wellicht charmeren of inspireren.

Wil je iets weten? Vraag je je iets af? Neem contact met me op, ik hoor graag van je!

Mijn contact gegevens vind je onder het knopje contact. (nee echt? ja echt!)