Runen muts

24,95

We zaten lekker bij het vuurtje te kletsen, Michelle van Ravens Inn en ik. We hadden het over maken en verkopen. Over haar bedrijf en mijn ideeën over de mijne. Die toen nog niet veel meer was dan een droom.

Maar Michelle inspireerde me. Maak iets met Runen zei ze, dan kunnen wij het op onze kraam verkopen. Oeh!

Iets met runen… we spraken elkaar op de Archeon Midwinter Fair en het was steenkoud. Mutsen weer. Pling! Idee!!!

Het bleek nog een hele opgave om een ontwerp te maken waar alle 24 runen in stonden. Ik heb behoorlijk wat test modellen gemaakt. En weer uitgehaald. Op de computer een heel schema gemaakt zodat de steken mooi uitkwamen in de vorm van de runen. Nog een keer geprobeerd. Mijn eerste versie aan andere breisters laten zien. Die dan met opmerkingen kwamen die ervoor zorgden dat het nog beter werd. Testen, testen, testen.

Toen ik er eenmaal heel blij mee was werd het ook een enorme hyperfocus! Ik heb er denk ik in twee maanden tijd wel tien mutsen heb gemaakt. En dan allemaal in die ene mooie wol die gemaakt wordt door een familie bedrijf in Shetland. Waar de schaapjes blij mogen buiten spelen en binnen slapen als ze dat willen. En in geweldige kleuren komt. Inspiratie genoeg op dat gebied.

In mijn hoofd speelt het idee om er een patroon van te maken. Zodat mensen die net zoals ik graag breien de muts zelf kunnen maken. Er is ook al naar gevraagd. Maar ik ben een enorme perfectionist. Als ik iets doe wil ik het goed doen. Dan wil ik een goed patroon schijven en dat laten test breien door anderen om eventuele foutjes eruit te halen. En dat kost tijd. Dus nog even wachten… het zit eraan te komen. Maar de definitieve knoop op het web van Werd laat nog even op zich wachten.

Tot die tijd zijn de mutsen te koop in de webshop en op mijn kraam op festivals. En als jij een bepaalde kleur wilt die je er nu niet tussen ziet? Laat het me weten… er valt zeker over te praten 🙂

Liefs, Marieke

Over de maker

Ik maak en ik maak en ik maak. Mijn handen kunnen gewoon niet stil liggen. En mijn brein is altijd wel ergens enorm door geïnspireerd. En verzint dan dingen dan ook weer gemaakt moeten worden.

En weet je? Dat vind ik heerlijk! Ik geniet er echt van en het geeft mijn leven “glitter”.

Dus snuffel lekker door mijn portfolio, bekijk en lees en laat je wellicht charmeren of inspireren.

Wil je iets weten? Vraag je je iets af? Neem contact met me op, ik hoor graag van je!

Mijn contact gegevens vind je onder het knopje contact. (nee echt? ja echt!)